Instituts

ACTIVITATS PER SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

Dins del marc educatiu, l’ensenyament secundari és una etapa on els nois i noies han de desenvolupar la seva identitat pròpia, les seves habilitats socials, la seva capacitat de decisió… Tot plegat dibuixa noves formes de relacionar-se amb allò que envolta el seu món.

Partint d’una proposta de caire científic i lúdic, us oferim unes activitats amb les que esperem aportar nous coneixements i experiències als nois i noies que es troben en aquesta etapa.
És per això que us oferim diferents activitats per realitzar en el propi centre, amb l’avantatge d’evitar els costos de desplaçament, no alterant l’horari lectiu; en definitiva aconseguint que sigui una manera més econòmica d’aprendre amb activitats complementàries a les classes.

Planetari mòbil

Cúpula portàtil de 5.5m de diàmetre on podem realitzar

diferents projeccions a 360º. És una eina amb la que els

alumnes poden descobrir amb detall diferents aspectes de la

física, l’astronomia, la química, etc.

Astronomia: és una de les ciències més antigues. En aquesta projecció coneixerem l’univers en general i el nostre sistema solar.

Energia: aquesta projecció ens explica quins són els sistemes de producció d’energia i l’aprofitament que en fem de cadascun d’ells.

Mitologia: amb l’ajut de les constel·lacions coneixerem la importància del mites al llarg de la història.

Observacions amb telescopis

Aquest aparell va provocar una revolució científica i social. Cóm funciona?

Diürnes: aquesta activitat consta de dues parts. En una pantalla farem una explicació de com és el Sol, quines són les seves característiques i la importància per a la vida en el nostre planeta. Amb telescopis preparats, podrem descobrir com és el nostre estel, observarem “la fotosfera”, la seva superfície, veurem les taques solars. Hi ha la opció de realitzar un taller complementari a l’activitat, la construcció d’un rellotge de sol.

Nocturnes: coneixerem les constel·lacions més importants, quins objectes es poden distingir a simple vista. Explicarem el funcionament dels telescopis i realitzarem una observació amb la descripció del objecte que estem estudiant ja sigui la lluna, els planetes o objectes de cel profund com una nebulosa, cúmul…

Image result for mirando las estrellas http://zetaestaticos.com/leon/img/noticias/0/965/965390_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Taller de coets o d’astronàutica (ESO)

Primer de tot farem una presentació amb pantalla per explicar com funcionen els coets i quina es la història de l’exploració de l’espai. Des de l’Sputnik (el primer satèl·lit) fins l’actualitat. Posteriorment farem el llançament dels nostres coets d’aigua on podrem comprovar d’una manera visual com s’apliquen les lleis de Newton en relació al moviment i la gravetat.
C:\Users\oscar zamora\Downloads\coetsaiguaeso.jpg
El coets es realitzen a partir d’ampolles i funcionen mitjançant aigua i aire.
Tot i que nosaltres disposem de coets ja fets per tal de
realitzar l’activitat, hi ha centres que s’estimen més que els seus
alumnes els construeixen. En aquest cas, abans del dia de
realització de l’activitat us farem arribar un full amb les instruccions per construir-los.

Crèdits de síntesi

Us oferim la possibilitat de realitzar un crèdit de síntesi amb la temàtica de l’astronomia com a fil conductor. En aquest, treballarem les diferents àrees: Ciències Naturals, Visual i Plàstica, Matemàtiques, Tecnologia, Idiomes… Mitjançant un dossier on els alumnes trobaran informació, recursos, exercicis… i amb l’ajut de tècnics especialitzats en la matèria.

Podeu fer estada en qualsevol de les nostres cases de colònies o albergs. Amb la possibilitat de realitzar una visita al Centre d’observació de l’Univers a Àger (Parc astronòmic del Montsec) que compta amb el primer planetari “Open 3D” d’Europa, si us allotgeu a la nostra instal·lació de Tremp.

*Trobareu més informació a l’apartat colònies i sortides d’un dia.

    C:\Users\oscar zamora\Downloads\parcastronomic.jpg

 

 

 

 

 

 

 
ALTRES ACTIVITATS

Taller de Robòtica: descobrirem que és un robot, com funciona, per a què serveixen…

Taller d’aparells astronòmics: realització i explicació d’un planistel o planisferi, rellotge de sol, gnòmon, sistema solar…

Sortides d’un dia o colònies: a diferents cases de colònies, oferim la possibilitat de realitzar les nostres activitats en un entorn natural.