Planetari mòbil

Planetari mòbil digital

Un planetari és un espai amb forma de cúpula on realitzem projeccions en 360º.

Convertint-se, en un joc visual i sonor; on els estels, els planetes, els asteroides… ens envolten i sembla gairebé com que els podem tocar.

D’aquesta manera podem conèixer diferents indrets de l’univers sense necessitat de viatjar a l’espai.

Per aconseguir aquesta sensació disposem d’un sistema Apple digital, amb imatges i programes produïts per diferents entitats i organitzacions astronòmiques i científiques.

Programes disponibles

Astronomia: descobrirem què és una nebulosa, una galàxia, contemplarem una supernova… Aprendrem a trobar l’estel polar, veurem com canvia el cel depenent l’època de l’any en la que ens trobem.

Farem un viatge pel sistema solar i coneixerem els diferents objectes que el formen: planetes, asteroides, cometes, satèl·lits…


La durada i el contingut específic de les sessions es poden adaptar a les característiques i necessitats del públic.

També disposem de projeccions en llegua anglesa.

Pels més petits:

Mitjançant un conte en el que utilitzem dibuixos i imatges reals explicarem als més

petits la nit, la lluna, els estels.. i farem un viatge amb una nau espacial per conèixer

els planetes del sistema solar.

Mitologia “Mithos”: coneix les constel·lacions i la seva mitologia. Els planetes, que representen els seus noms, i el perquè tot plegat era tant important per moltes civilitzacions.

Història de l’astronomia: Galileu amb el seu telescopi va descobrir els satèl·lits naturals de júpiter; a partir d’aquell moment es va produir una revolució dins la ciència.

Descobreix com funcionen els telescopis i perquè va ser un invent tant important.

L’Energia: com es pot obtenir energia? Sabem que “l’energia ni es crea ni es destrueix, es transforma”. En aquest programa observarem quins són els diferents tipus d’energia i com es poden utilitzar.

A més en aquesta projecció completem les explicacions amb un petit taller on es posa a prova de manera real allò que hem vist a la projecció.

Característiques del planetari

-Cúpula portàtil de 5.5m de diàmetre i 3.2m d’alçada.

-Projector digital amb sistema “Apple”.

-Motor bufador d’aire .

-Capacitat per unes 25 persones, màxim 30 si són nens.

Per tal de muntar el planetari en un espai interior o porxada necessitem un espai mínim de 6m de diàmetre i 3.5m d’alçada. També es pot muntar a l’exterior sempre que no plogui i el sol no incideixi directament sobre la cúpula; i que tinguem un punt de llum màxim a 20 metres.