Ajuntaments i altres entitats

Ajuntaments i altres entitats

Polaris vol innovar, crear nous hàbits de consum cultural i arribar a nous públics. Volem oferir-vos tot un seguit d’activitats de caire lúdic i de divulgació científica per realitzar en diversos esdeveniments ja siguin fires, trobades , festes majors, parcs de Nadal…..

Parcs de Nadal:

Us proposem una activitat on un astrònom de l’antiguitat, “El Mag Roderíc”, explicarà als nens/es i a tota la família com és la nit i quines històries s’amaguen als estels que van observar els Reis Mags. També coneixerem el conte de l’Estel de Nadal.

Tot això ho farem amb l’ajut del nostre planetari portàtil i mitjançant les activitats complementàries i tallers que també podeu escollir, sempre adaptats a l’edat del públic que ens visita.

 

 

 

 

 

 

Fires, associacions de botiguers i comerciants:

En moltes poblacions i barris se celebren diferents esdeveniments comercials a places i carrers. Mercats, fires amb temàtiques concretes com l’edat mitjana, nit de botiges obertes, Black Friday…

Adaptem la dinàmica de les nostres activitats, amb la finalitat d’aconseguir ser un element d’animació útil per al comerç local i de proximitat.

https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12227166_759054174239632_1371777590036936778_n.jpg?oh=e31d3654929511570547aa2119a3764a&oe=56E05424

Biblioteques:

Les funcions de les biblioteques van més enllà del servei de préstec de llibres, són llocs on s’intenta apropar la cultura a la població.

Us proposem realitzar diferents activitats adaptades a totes les edats , que tenen com a objectiu promocionar i donar a conèixer contes, llibres i autors que han destacat en el món de la literatura científica (Jules Verne, Madame Curie, Isaac Asimov, Stephen Hawking…).

Centres cívics:

Un centre cívic és generalment un equipament sociocultural, que depèn d’un ajuntament, on es desenvolupen diverses activitats ciutadanes. Una de les seves finalitats és impulsar la realització d’activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l’associacionisme i la participació ciutadana en general.

Us oferim organitzar-vos una jornada amb tallers d’astronomia, Planetari, conferències, observacions astronòmiques (tant diürnes com nocturnes), jocs, etc.

Centres comercials:

Són instal·lacions on trobem un gran numero de botigues, hipermercats, cinemes, restauració…. , per aquest motiu, cada cop més famílies i grups d’amics els visiten (sobretot els caps de setmana).

Us proposem poder dinamitzar el centre amb la realització de tallers i/o activitats puntuals, adreçats principalment a les famílies amb nens, i algunes d’elles com el Planetari o les observacions amb telescopis també a adolescents i adults.

També us oferim confeccionar-vos el programa de dinamització complet per a les diferents campanyes comercials de l’any en funció de les vostres necessitats i calendari.

Algunes de les activitats que us oferim són:

Planetari digital:

Cúpula portàtil de 5.5m de diàmetre i 3.5m d’alçada on realitzem projeccions en 360º relacionades principalment amb el cel. Descriurem les constel·lacions, aprendrem a trobar l’estel polar i a situar els punts cardinals. Podrem fer un viatge virtual pel sistema solar, on coneixerem els planetes, asteroides, cometes… sempre amb projeccions adaptades a les diferents edats dels participants o bé per públic general.

També oferim la possibilitat de realitzar altres temàtiques a les nostres projeccions, normalment relacionades amb la ciència.

 

 

 

Observacions amb telescopis:
Amb diferents tipus de telescopis, podrem descobrir com és el nostre estel més proper: el Sol. Coneixerem “la fotosfera”, la seva superfície, veurem les taques solars i amb un telescopi tipus “Coronado” contemplarem les flamarades o “protuberàncies” solars.

 

 

 

 

 

A la nit, podrem contemplar com és el nostre cel (és convenient realitzar aquesta part de l’activitat en un lloc amb poca llum) . Veurem els objectes que es poden veure a simple vista “a ull nu” amb l’ajut d’un punter làser . I posteriorment amb els telescopis professionals podrem apropar-nos a la Lluna, els planetes, les galàxies, nebuloses…

 

Jocs de l’univers i tallers:

Com a activitats complementàries, us oferim realitzar un circuit de jocs de fusta amb la temàtica de l’espai, o bé, la construcció d’un rellotge de sol, un coet d’aigua o un planisferi per identificar les constel·lacions. Els més menuts podran pintar i fer el seu petit astronauta.