Escoles

ACTIVITATS per escoles

Des de Polaris apostem per treballar amb i pels nens/es. Aquesta és la motivació que ens fa millorar dia a dia, intentant oferir als nostres clients un servei de qualitat.

Creiem que és molt important posar a disposició dels nens les eines educatives necessàries per tal de crear un espai on infants i joves puguin experimentar i viure experiències amb els seus companys. És per això que us oferim diferents activitats que es poden realitzar en els propi centre amb l’avantatge d’evitar els desplaçaments dels alumnes i sense alterar l’horari escolar, d’aquesta manera la despesa també és inferior.

Volem oferir-vos tot un seguit d’activitats per tal de poder conèixer el cel i viure l’experiència de tocar els estels .

Planetari digital (tots els cicles)

Cúpula portàtil de 5.5m de diàmetre i 3.2m d’alçada on realitzem projeccions a 360º relacionades principalment amb el cel. Descriurem les constel·lacions, aprendrem a trobar l’estel polar i a situar els punts cardinals. Podrem fer un viatge virtual pel sistema solar on coneixerem els planetes, asteroides, cometes… sempre amb projeccions adaptades a les diferents edats dels participants.

També oferim la possibilitat de realitzar altres temàtiques a les nostres projeccions, normalment relacionades amb la ciència.

Observacions del sol (Cicle mitjà i superior)

En una pantalla farem l’explicació de com és el Sol i la importància que té aquest per la vida en el nostre planeta. Posteriorment , amb diferents tipus de telescopis i/o filtres, podrem descobrir com és el nostre estel més proper: el Sol. Coneixerem “la fotosfera”, la seva superfície, veurem les taques solars i amb un telescopi tipus “Coronado” contemplarem les flamarades o “protuberàncies” solars.

 

Taller de coets (astronàutica) (tots els cicles)

Començarem amb una presentació amb pantalla i projector per explicar com funcionen els coets i quina és la història de l’exploració de l’espai; des de l’Sputnik (el primer satèl·lit) fins a l’actualitat.

Posteriorment farem el llançament dels nostres coets. Aquests es realitzen a partir d’ampolles d’aigua buides i funcionen mitjançant una mica d’aigua i aire.

Nosaltres disposem de coets per a realitzar l’activitat. Tot i això us donem la possibilitat de que els construïu i decoreu amb els nens a classe, abans de la nostra visita. Si ens ho demaneu us fem arribar un full amb les instruccions i unes plantilles senzilles per a la seva construcció. D’aquesta manera, a més a més de gaudir de l’activitat , els alumnes s’enduen el coet com a record i saben que el que s’està enlairant és el que ells mateixos han fet.

Jocs de l’univers (Educació infantil i Cicle inicial)

Circuit amb diferents jocs realitzats en fusta, on posarem a prova diferents habilitats com: l’agilitat, l’observació, la memòria, el treball en equip i els coneixements sobre l’espai. D’aquesta manera simularem l’entrenament que realitzen els astronautes.

Aquesta és una activitat que normalment recomanem fer conjuntament per exemple amb el Planetari, per tal de complementar-la d’una manera més lúdica, però sempre educativa. De tota manera es pot contractar de manera independent com qualsevol altra de les que oferim.

 

ALTRES ACTIVITATS

Taller de robòtica (Cicle mitjà i superior)

Descobrirem que és un robot, com funciona, per a què serveixen.

Tallers d’aparells astronòmics (tots els cicles)

word-image

 

 

 

 

 
 

 

 

Realització i explicació de com funciona un planisferi, un rellotge de sol, un sistema solar mòbil, etc.